skip to Main Content

Toegepast psycholoog binnen ggz

De functie van HBO toegepast psycholoog is binnen de ggz nog niet overal bekend. Bij Koekkoek & Co ervaren we al een aantal jaar veel toegevoegde waarde van de inzet en kennis van onze toegepast psycholoog Tessa. Zo coördineert en geeft ze als medebehandelaar weerbaarheids- ACT- en mindfulnesstrainingen, paardensessies of heartmath-behandelingen. Ook managementtaken m.b.t. caseload en declarabel zijn horen bij haar functie, evenals organisatorische taken zoals beschikkingen regelen. Koekkoek & Co biedt ook ruimte aan stagiaires toegepaste psychologie. Stagiaire Vianne vertelt over haar stage-ervaring:

“Afgelopen half jaar liep ik als toegepast psycholoog i.o. stage bij Koekkoek & Co. Ik heb veel trainingen meegedraaid en meegekeken bij gesprekken. Ook heb ik een opfrisbijeenkomst voor de mindfulnesstraining ontwikkeld en uitgevoerd. Ik heb ervaren dat de paarden een aanvullende waarde hebben en cliënten kan helpen in hun traject. Daarnaast heb ik veel geleerd van het oplossingsgerichte werken en de aandacht voor het systeem en de omgeving.

Ook heb ik veel over mezelf geleerd: ik weet nu hoe ik steviger in mijn schoenen kan staan voor een groep en hoe ik mijn speelsheid kan toepassen in cliëntcontact en in de organisatie. Ik heb ervaren hoe belangrijk en goed het is om te vertellen en zeggen wat je denkt en vindt; voor jezelf maar ook voor anderen. Ik heb het hier erg naar mijn zin gehad, vooral door de open sfeer die in de organisatie heerst. Ik voelde me echt betrokken en onderdeel van het team.”

Back To Top