skip to Main Content
Menu

Sophie Tousain

Sophie Tousain (1992) is een bescheiden vriendelijke persoonlijkheid, die met veel inzet van warmte en plezier werkt. Ze is geïnspireerd door mindfulness en het werken met gezinnen. Wat ze zich voorneemt zet ze door. Sophie is in voor nieuwe werkvormen en op zoek naar hoe ze het zo goed mogelijk kan doen voor de ander.

Nadat Sophie haar studies Sociaal Pedagogische Hulpverlening en Orthopedagogiek heeft afgerond heeft ze twee jaar als gezinscoach gewerkt. Tijdens deze periode ontdekte zij waar zij in haar werk geïnspireerd door raakt en leerde zij ook op persoonlijk vlak steeds dichter bij zichzelf te staan. Ze is een geïnteresseerde hulpverlener die altijd op zoek is naar verbintenis met de ander. Dit doet ze onder andere door samen op zoek te gaan naar de dingen die energie geven in het leven en binnen het interessegebied van de ander vallen. Ook is ze nieuwsgierig naar andermans beweegredenen en staat ze open voor nieuwe ervaringen en gedachtegangen.

Sophie vindt het belangrijk om te kijken naar waar iemands krachten liggen en hoe deze uitgebreid of versterkt kunnen worden. Deze positieve benaderingswijze sluit aan bij het oplossingsgerichte denken, waar zij veel interesse voor heeft in haar werk. Daarnaast vindt zij het waardevol om netwerkgericht te werken: ze kijkt graag samen naar wie er in de naaste omgeving een betekenis kan geven om tot een verlichting van problemen te kunnen zorgen.

Sophie laat zich inspireren door gedachten vanuit de Mindfulness en Compassie en is erg ontvankelijk voor het opdoen van nieuwe kennis en ideeën. Zorgzaamheid richting jezelf is tot slot kernwaarde waarvan zij hoopt deze samen vorm te mogen geven.

sophie klein
Back To Top