skip to Main Content

Sofie Sogeler

Sofie Sogeler (1983) heeft als specialisatie orthopedagogiek. Zij is een creatieve collega, gemotiveerd van binnenuit.  Ze voelt goed aan wat anderen drijft en wat de diverse gezinsleden nodig hebben.  Dit maakt haar zorgvuldig in het contact met haar cliënten en ze zorgt daarmee voor de juiste toon in de behandelrelatie.

 

Na afronding van mijn studie Pedagogische Wetenschappen ben ik aan de slag gegaan binnen de jeugdhulpverlening/jeugdzorg. Ik ben eerst zelf werkzaam geweest met jeugdigen en hun gezinnen en daarna een aantal jaren meer op de achtergrond in een meer adviserende en coachende rol. Het begon meer te kriebelen om weer zelf de contacten te hebben, vandaar mijn overstap naar Koekkoek & co.

Ik vind het in mijn werk belangrijk om niet alleen stil te staan bij individuele problemen die ervaren worden, maar ook om bij de context stil te staan. Ik geloof namelijk dat elke verandering die we willen bereiken niet alleen effect heeft op diegene die het probleem ervaart, maar ook op diegenen die om hem of haar heen staan. Daarnaast wil ik niet alleen stilstaan bij situaties waarin problemen ervaren worden, maar juist ook bij situaties waarin problemen niet of minder ervaren worden.

Voor mij is het mooi om samen de puzzel te leggen: wat speelt er, hoe is een situatie ontstaan, wat gaat er goed, waar wil je naar toe en vervolgens samen te kijken naar wat helpt. Samen met mij, maar ook samen met belangrijke anderen.

Ik vind het belangrijk om mezelf te blijven ontwikkelen als professional. Momenteel ben ik bezig met de postmaster opleiding tot orthopedagoog-generalist, die ik in 2022 hoop af te ronden.

 

Back To Top