skip to Main Content

Nel Koekkoek

Nel Koekkoek (1961) is koersbepalend, inspirerend en doelgericht, concreet en praktisch. Ze is altijd op zoek naar verdieping en nieuwe ontwikkelingen in het vak. Ze deelt haar kennis en ervaring graag uit. Als ervaren praktijkhouder, werkend volgens de systemische principes, geeft ze leiding in de lijn van de kracht van de kudde: samen dragen, samen delen.

Nel Koekkoek (1961) praktijkhouder/ supervisor / GZ psycholoog BIG nummer: 59050217025 / Orthopedagoog generalist BIG nummer 99050217031 / eerstelijnspsycholoog LVVP.

Haar passie en uitdaging is om volwassenen, jongeren en kinderen met hun beste zelf te confronteren. Nel is vandaar uit altijd op zoek naar ervaringen die haar raken. Ze integreert dit in haar leven en de doorleefde werkvormen deelt ze met haar cliënten en collega’s.

De communicatietheorie van Watzlawick , de oplossingsgerichte therapie aan haar onderwezen door grondlegger Steve de Shazer, de mindfulness  geleerd van Noud de Haas en het systemisch gedachtengoed van Bert Hellinger, zijn haar basis ankers.

Het zich bekwamen in de sportpsychologie heeft geleid tot veel inzicht en kennis over het anders om leren gaan met stress. Daarnaast heeft de combinatie van haar passie voor paarden en sport haar geholpen om, samen met Luce Terwindt te komen tot nieuwe werkvormen: weerbaarheidstrainingen met behulp van de kracht van paarden.

Begonnen in 1988 als klinisch pedagoog op de kinderafdeling van het Beatrixziekenhuis in Gorinchem en daarnaast als zelfstandige in een eigen praktijk te Dussen. Nel is bevlogen om het op haar manier te doen. Ze is geïnspireerd door de ontdekking dat er achter de gepresenteerde klachten ook altijd een kracht schuilgaat. Met de behandel ervaringen opgedaan in het ziekenhuis, het VTO team en de eigen praktijk is de passie voor het zoeken naar de kracht van de mens binnen zijn of haar systeem verder gegroeid.

Binnen haar praktijk en huidige team van 10 medewerkers is het een echte uitdaging om te komen tot een goede mix van therapeut zijn, inclusief alle richtlijnen en protocollen, en het manager zijn.

Back To Top

Cookies Notification​

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt privacybeleid