skip to Main Content

Marrigje Weetink

Marrigje Weetink (1979) is een energieke, stabiele en enthousiaste psycholoog, met een brede waaier aan capaciteiten. De levensvreugde die ze uitstraalt werkt enthousiasmerend voor iedereen die met haar werkt. In ons team is haar praktische instelling en haar sympathieke persoonlijkheid een hele mooie aanvulling.

Marrigje Weetink is GZ-Psycholoog en is geregistreerd in het BIG register nr 49924984125. Zij werkt sinds april 2020 bij Koekkoek & co.
Na enkele jaren met veel plezier met kinderen en jongeren binnen behandelgroepen, het ziekenhuis en het onderwijs te hebben gewerkt, heb ik twaalf jaar als gedragskundige met mooie mensen, hun naasten en de teams om hen heen gewerkt binnen de sector voor mensen met een verstandelijke beperking.
Tijdens een korte (detacherings)uitstap binnen GGzE (forensische poli jeugd) heb ik ontdekt dat ik iets miste dat voor mij essentieel was: veel meer in contact kunnen zijn met de mensen om wie het draait! De laatste periode van mijn werktijd binnen de VB-sector kon dit als GZ-psycholoog binnen het Therapeutisch Centrum waar ik me bezig hield met behandeling en diagnostiek.
Ik heb dus ervaren dat ik me het meest op mijn plek voel wanneer ik zelf in écht contact kan zien en voelen wie iemand is en hoe het werkt (of niet werkt) voor de ander. Daarom is oprechte interesse, echt luisteren en in rust praten zonder oordeel zo waardevol voor me. Gesprekken ga ik het liefst aan met bedachtzaamheid, vertraging en hier en daar een vleug humor wat zo fijn kan ijsbreken en geruststellen. Ik vind het namelijk belangrijk dat iemand zich bij mij op zijn of haar gemak voelt zodat er ruimte is voor ontdekking en groei.
Mijn ambitie is het meer en meer gaan verweven van alles wat ik de afgelopen jaren ‘met mijn hoofd’ geleerd heb aan theorie, protocollen en evidence based behandeltechnieken met hetgeen dat ik voel en aanvoel op basis van het maken van écht contact. Doordat ik zelf ervaren heb dat naast denken ook voelen en doen zulke belangrijke dingen zijn bij leren en groeien, geloof ik naast denken en praten ook sterk in de effectiviteit van voelen en doen (ervaren!) binnen therapie. Ik hoop met deze balans een stuk te kunnen bijdragen wanneer ik met iemand een poos mee mag wandelen langs zijn of haar pad!
Back To Top