skip to Main Content

Marleen van Strien

Marleen van Strien werkt als systeemtherapeutisch werker. Bij Koekkoek & Co geeft ze samen met collega’s de weerbaarheidstrainingen voor kinderen en jongeren. We maken tevens graag gebruik van haar eigen trainingslocatie en paarden.

 

Mijn naam is Marleen van Strien. (SKJ no. 110486990) Sinds ruim 20 jaar werk ik in de jeugdhulpverlening. Ik werk als systeem therapeutisch werker in gezinnen. Systemisch werken in gezinnen past mij als een jas. Ik verbind me graag met de mensen en vanuit mijn betrokkenheid zoek ik samen met hen naar oplossingen voor de zorgen die er zijn. De afgelopen jaren heb ik me toegelegd op het combineren van het ambulante werk met het ervaringsgericht en systemisch werken met paarden. De paarden brengen ons in het hier en nu. Zij leren ons lichamelijke spanningen te herkennen en te reguleren. Ook geven zij feedback over onze positie ten opzichte van de ander. Kinderen en jongeren vinden het erg fijn dat er minder gepraat wordt en dat er meer ruimte is voor plezier. Het delen van deze ervaringen binnen het gezin brengt het veranderingsproces vaak in een stroomversnelling. Het paard wil, net als wij in ons gezin, samenleven in harmonie.

Dat ik dit werk met mijn eigen IJslandse paarden op mijn eigen locatie kan doen, is fantastisch. Mooi dat Koekoek & Co het werken met de paarden toegankelijk maakt binnen de hulpverlening.

Back To Top

Cookies Notification​

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt privacybeleid