skip to Main Content

Evelien van Goethem

Evelien van Goethem (1978) is een rustige betrokken orthopedagoog en docent, die vanuit een intuïtieve gevoeligheid zorgvuldig aan de slag gaat met haar cliënten en hun systeem. Ze houdt ervan om mensen te helpen vanuit een positieve benadering en ze op deze manier ondersteunen in het aangaan van hun eigen proces. Hierbij is Evelien betrouwbaar en punctueel. We maken graag gebruik van haar diensten.

 

Evelien van Goethem (1978) is orthopedagoog en docent, In 2019 ben ik in dienst getreden bij Koekkoek & Co. De afgelopen twee jaar heb ik in de praktijk veel mogen ontdekken en mogen leren van heel betrokken en bevlogen collega’s. Goed voorbeeld doet volgen zeggen ze, in 2021 ben ik mijn eigen praktijk gestart en werk ik als ZZP’er.

In de bijzondere periode waar wij als maatschappij nu in verkeren heb ik de knoop doorgehakt om in het diepe te springen en mijn hart te volgen. In het verleden heb ik langere tijd gewerkt in het onderwijs en de SGGZ, ook daar met een sterke link met het onderwijs. Ik merkte dat ik die verbinding met het onderwijs miste. Als professional een bijdrage kunnen leveren aan de groei en (leer-) ontwikkeling van kinderen en jongeren is één van de mooiste dingen die er is wat mij betreft. Het samen met betrokkenen (het kind/de jongere, maar natuurlijk ook ouders en school) op zoek gaan naar wat niet vanzelf gaat, een plan bedenken en dit vervolgens uitvoeren is wat ik met veel inzet en plezier doe. Daarbij neem ik mee dat met moeite óf met veel gemak kunnen leren niet op zichzelf staat en dat dit grote impact heeft op het emotionele en sociale welbevinden.

Mijn interesse om gezamenlijk én breed te kijken maakt dat ik graag diagnostiek verricht. Daarbij kan het soms ook van belang zijn verder te kijken dan de hulpvraag. Affiniteit heb ik vooral met ontwikkelingsproblemen, waarbij er bijvoorbeeld vragen zijn rondom aandacht en concentratie of problemen op het sociale gebied. Bij diagnostiek vind ik het altijd mooi om te ervaren dat ouders ook op zoek zijn naar erkenning, naar een beschrijving van hun kind en naar adviezen.

Behalve dat ik door Koekkoek & Co als ZZP’er ingezet kan worden voor het verrichten van diagnostiek kunnen zij ook een beroep doen op mij wanneer er een vraag is voor psycho-educatie.

 

Back To Top