skip to Main Content

Anne Wilms

Anne Wilms (1995) is een gedreven, vriendelijke psycholoog, die echt gaat voor het combineren van haar passie voor paarden en haar vak als neuropsycholoog. Ze heeft goed zicht op wat anderen nodig hebben om te kunnen groeien en zet zich daar op een prettige manier voor in. Haar ruimhartigheid en betrokkenheid zijn kwaliteiten die ons team versterken.

 

Ik ben Anne Wilms en ik ben in 2018 afgestudeerd als neuropsycholoog aan de Universiteit van Utrecht. Neuropsychologie is voor mij de reden geweest om aan de studie psychologie te beginnen en daar ben ik nooit vanaf geweken. Mijn vader is psycholoog en heeft ook een grote interesse in het brein. Toen ik op de middelbare school zat, vertelde hij mij regelmatig over defecten in het brein en kocht hij de boeken van Oliver Sacks voor me. Die las ik graag en vanaf toen wist ik wat ik wilde studeren. Na mijn afstuderen, heb ik gewerkt in ziekenhuizen waar ik met name neuropsychologisch onderzoek heb gedaan. Steeds vaker begon ik mij af te vragen hoe mensen het thuis zouden aanpakken met hun hersenletsel. Met die vraag ben ik op zoek gegaan naar nieuw werk en sinds 2021 werk ik bij Hersenz. Dat is een behandelprogramma voor mensen met niet aangeboren hersenletsel. Hier heb ik het erg naar mijn zin.

Naast mijn interesse voor menselijk gedrag zijn dieren mijn grote hobby, met name paarden en honden. Sinds dat ik 9 jaar ben ik rijd ik paard en sinds mijn 15de doe ik vrijwilligerswerk op een manege voor mensen met een beperking. Maar eigenlijk is het veel breder dan dat, en kan iedereen daar rijden, bijvoorbeeld kinderen met een leerachterstand of volwassenen met psychische problemen. Daar heb ik vaak de bijzondere werking van de band tussen mens en paard mogen aanschouwen. En zo is mijn andere grote interesse geboren: de mens-dier relatie en dier-ondersteunende therapie. Na hier veel over te hebben gelezen, wilde ik het graag in de praktijk meemaken. Zo ben ik bij Koekkoek & Co terecht gekomen. Ik ben erg blij dat ik mijn twee grote passies mag combineren.

 

Back To Top

Cookies Notification​

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt privacybeleid