skip to Main Content

Amber Seegers

Amber Seegers (1999) is als stagiaire orthopedagogiek bij ons werkzaam gedurende het studiejaar 2021 / 2022. Door veel ervaring op te doen en te groeien naar zelfstandigheid binnen haar vak hoopt ze haar master orthopedagogiek te behalen. Ze is 3 dagen per week op de praktijk actief.

Ik, Amber Seegers (1999), ben masterstudente Pedagogische Wetenschappen.

Tijdens deze opleiding word ik opgeleid tot orthopedagoog, waarbij ik de specialisaties ‘Angst- en stemmingsstoornissen’ en ‘Risicogedrag’ volg. Je leert tijdens de opleiding om vanuit verschillende invalshoeken naar kinderen, jongeren en hun opvoeders te kijken. Er wordt veel aandacht besteed aan de omgeving waarin kinderen en jongeren opgroeien en het effect hiervan op hun gedrag en ontwikkeling. Ik vind het belangrijk om zowel  oog voor de cliënt te hebben, als aandacht aan het (gezins)systeem te besteden. Verder vind ik het van belang om van de eigen kracht van de cliënt uit te gaan en dit in te zetten tijdens de behandeling.

Al van jongs af aan heb ik een passie voor paarden. Paarden zijn bijzondere dieren, die je veel inzicht in jouw gedrag en functioneren kunnen geven. In 2021 heb ik de opleiding tot paardencoach met succes afgerond. Binnen Koekkoek & Co wordt deze passie voor paarden en mijn interesse voor kinderen en jongeren op unieke wijze gecombineerd.  Vanuit de praktijk wordt er therapie met inzet van paarden aangeboden.  Voor mij weer een nieuw gebied om me in te verdiepen.

Back To Top