skip to Main Content

Opleiding paardentherapie

Opleiding paardentherapie

Naast reguliere behandelingen biedt Koekkoek & Co sinds 2008 ook cognitieve gedragstherapie met ondersteuning van paarden. Tevens zijn er wekelijks sessies voor gezinnen en individuen vanuit systemisch perspectief, aanvullend op hun al lopende behandeling.

Deze trainingen en individuele en gezinstherapeutische sessies worden begeleid door therapeuten die – naast hun reguliere opleidingen – aanvullend zijn geschoold en gecertificeerd om therapeutisch met paarden te werken.

De praktijkhouders, Nel Koekkoek en Luce Terwindt, zijn destijds geschoold bij Buro Wind Paardencoaching. Op dit moment volgt onze collega Tessa van der Eijnden met veel plezier daar ook haar opleiding.

Nel en Luce zijn zelf als gastdocent verbonden aan de basisopleiding Therapie met paarden voor gedragswetenschappers, vanuit Centrum voor Paardencoaching Nederland. Momenteel volgt onze collega Ellen Geisen deze opleiding met veel enthousiasme.

Vóór de coronacrisis verzorgde Koekkoek & Co tevens zelf de specialistische opleiding tot kindercoach met paarden, samen met gastdocenten Annemiek McLean en Tabitha Ruiter.

Kik hier voor meer informatie over therapie ondersteund door paarden.

Back To Top

Cookies Notification​

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt privacybeleid