skip to Main Content

Koekkoek & co is dankbaar voor de succesvolle samenwerking met Stal Roosenheuvel

Al 10 jaar werkt Koekkoek & co psychologie praktijk samen met Stal Roosenheuvel. Met behulp van de paarden en de fijne locatie van Yvonne Roosen startten Nel Koekkoek en Luce Terwindt in 2008 de eerste workshop “Spiegelen met paarden”. Sinds die tijd zijn er bijna 1000 volwassenen, jongeren en kinderen geweest die gewerkt hebben aan hun welbevinden met behulp van deze paarden, die al die jaren al klaar staan voor de psychologiepraktijk. Omdat werken met cliënten in de Basis GGZ om privacy vraagt, boft Koekkoek & co met deze werkplek. Tijdens de trainingsuren in de ochtenden garandeert Yvonne dat er in alle rust gewerkt kan worden.

Op dit moment worden de meest mensen gezien voor de training in veerkracht, ontwikkeld door Luce Terwindt en Nel Koekkoek. Deze groepstraining is geïnspireerd door de paarden en de kennis over systemen, cognitieve gedragstherapie, mindfulness, acceptance en commitment therapie (ACT) en compassiegericht werken.

Een greep uit de vragen waar mensen mee komen voorafgaand aan de trainingen met de paarden: “Help me om weer te genieten van kleine dingen.”, “Help me om rustig te worden in mijn hoofd.”, “Ik twijfel zo over mijzelf en weet nooit goed waar ik voor moet kiezen.”

Het werken met paarden is zo waardevol, omdat je direct kunt ervaren wat voor jou werkt. Bovendien is de reactie direct te snappen, ook als je niet zo’n prater bent. De coach/psycholoog vertaalt het gedrag van het paard en jij voelt of het klopt voor jou.

Waarom een paard inzetten en niet “gewoon” praten? Enkele voordelen:

Het paard is een kudde dier en altijd op zoek naar verbinding om zo te zorgen voor de veiligheid. “Sta ik boven jou of jij boven mij?” In de kudde is dit van levensbelang. Die informatie koppelt het paard terug zonder oordeel en dat is veel gemakkelijker aan te nemen dan van een mens. Elke keer krijg je weer een nieuwe kans!
Het paard staat altijd in het ”hier en nu“ en laat je in het contact ervaren of jij dat ook doet. Veel van onze klachten komen voort uit piekeren en denken. Even stil staan en ervaren hoe het nu met je is, de dingen één voor één doen, geven al veel meer rust en kwaliteit van leven. Je leert om je automatische piloot te herkennen en je kunt weer kiezen!

Het paard “dwingt” je tot het opzoeken van “je beste zelf” , waardoor je leert om je emoties beter te managen, vriendelijker en milder te worden naar jezelf. Dit draagt altijd bij aan ons gevoel van zelfacceptatie, onze spiritualiteit en het hebben van (zelf)vertrouwen. Hoeveel het bijdraagt is natuurlijk afhankelijk van ieders inzet.

De fysieke activiteit in de buitenruimte en het in groepsverband bezig zijn met de levendige paarden prikkelt onze zintuigen. Het samen beleven van al die bewegingen geeft ontspanning en plezier.

Vaak krijgen Luce en Nel dan ook positieve reacties terug van deelnemers. Een reactie van één van de deelnemers;

Beste Nel,
Allereerst wil ik u en Luce ontzettend graag bedanken. De weerbaarheidstraining heeft mij goed geholpen. Ik ben nog steeds elke dag bezig met het betrappen van mijn automatische piloot. Ook zet ik mezelf meer uit de comfortzone. Ik merk dat ik minder stress heb en minder negatief ben. Ik ben nu bezig met het beseffen. Oorzaak en gevolg zijn duidelijker én ik waardeer meer dingen in het leven, maar vooral ook mijzelf!
Met deze mail wil ik ook aangeven dat ik geen verdere behandelingen ga nemen. Voor mij is het nu een kwestie tijd en kleine stapjes zetten. Ik sta sterker in mijn schoenen, mijn hoofd heeft nu meer ruimte en er zijn meerdere veranderingen in mijn gaande. Ik weet dat overal waar ik meer aandacht aan schenk, mij meer energie geeft en dat ik ook in het hier en nu ben. Ook ga ik meer uitdagingen aan en probeer mijzelf niet te verstoppen. Het is mij een genoegen om de therapieën meegemaakt te hebben. En ik ben gewoon hartstikke blij en Koekkoek & Co heel ontzettend dankbaar!

Deel dit bericht

Back To Top

Cookies Notification​

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt privacybeleid