skip to Main Content

Equitherapie en de ervaringen van cliënten

Binnen Koekkoek & Co geven we equitherapie: therapie met inzet van paarden. Dit doen we vanwege het sterke vermogen van paarden om aan te voelen wat er bij mensen aan de binnenkant gebeurt, ondanks dat de buitenkant soms wat anders laat zien. Paarden bieden daarnaast een bepaald gevoel van veiligheid en zijn onbevooroordeeld in hun contact. Wij zouden nog veel meer kunnen vertellen over waarom wij graag met paarden werken, maar in dit bericht laten we cliënten aan het woord over hun ervaring met equitherapie. Hieronder een greep uit de vele positieve evaluaties die wij in de afgelopen jaren hebben ontvangen:

“Fijn dat een paard antwoord geeft met zijn lichaamstaal; dat geeft inzicht waar ik in het dagelijks leven gelijk mee aan de slag kan.”

“Heel bijzonder wat het paard laat zien over mijn gedrag en positie. Het mooiste vond ik dat het paard juist contact met mij zocht toen mijn emoties heel hoog zaten en ik ze toe kon laten. Het maakt dat ik bewuster ben geworden van mijn gevoel en dat mijn emoties meer de ruimte krijgen.”

“De omgang met de paarden brengt een bepaalde rust mee.”

“Mooi om te zien hoe paarden op ons als complexe mensen reageren en handelen.”

“Zo gaaf om te ervaren. Zo magisch hoe het werkt met de paarden en ook na de training nog door blijft werken in je hoofd, en dus ook in je leven.”

“Leuk om de vooruitgang bij jezelf terug te zien in contact met de paarden.”

“De paarden houden je een spiegel voor en weten je gevoelige plekken te raken. Het heeft me bewuster gemaakt van mezelf waardoor ik meer op mijn gevoel kan vertrouwen.”

Back To Top

Cookies Notification​

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt privacybeleid