skip to Main Content

ACT-training online en fysiek

Sinds een aantal jaar biedt Koekkoek & Co Acceptance and Commitment Therapy (ACT) aan. Deze training voor volwassenen vindt plaats in groepsverband en richt zich met name op cliënten die anders om willen leren gaan met lastige gedachten, gevoelens en omstandigheden en meer willen handelen vanuit hun waarden. Cliënten leren op een andere manier naar zichzelf te kijken en buiten hun comfortzone te treden. Het uiteindelijke doel van de ACT-training is flexibeler om te kunnen gaan met verschillende obstakels in het leven en de psychologische flexibiliteit te vergroten. De training wordt ondersteund met metaforen, verhalen en ervaringsgerichte oefeningen. Deelnemers krijgen vooraf een mysteriebox voor de ervaringsgerichte oefeningen, zoals de vingerval.

De afgelopen jaren vonden de zes bijeenkomsten van de ACT-training volledig online plaats, nadat cliënten fysiek op locatie de intake en eerste behandelcontacten hadden. Zeker in coronatijd was het online behandelen een pluspunt van de training. Sinds dit jaar hebben we ervoor gekozen de training op te splitsen in drie fysieke bijeenkomsten en drie online bijeenkomsten.

We merken dat het opstarten met fysieke trainingsbijeenkomsten ervoor zorgt dat cliënten zich meer onderdeel voelen van een groep, en daardoor meer steun ervaren bij elkaar. Het maakt ook dat de daaropvolgende online bijeenkomsten meer vertrouwd voelen. Cliënten ervaren meer saamhorigheid, meer connectie en contact, en de overstap naar de online bijeenkomsten verloopt vloeiender.

Het voordeel van de online bijeenkomsten is dat cliënten meer flexibiliteit ervaren doordat ze vanuit een zelfgekozen locatie aan kunnen sluiten en ze geen reistijd hebben.

Voor ons reden genoeg om de combinatie van online en fysieke bijeenkomsten voort te zetten!

Back To Top